Hírek

2022. 04. 20.

Nem kell elem, csak fény!

Nem kell elem, csak fény!

Ha nyár, akkor a legtöbben kihasználjuk a verőfényes napsütést. Aki pedig praktikus is szeretne lenni, az a karórájába is befekteti ezt az egyszerű, mégis nagyszerű energiát!
A Pulsar kollekcióiban egyre gyakrabban jelennek meg a SOLAR, azaz a fényenergia által működtetett karórák.

Hogyan működik? Az óra működéséhez nem szükséges elem, hiszen egy miniatűr napelem segítségével a természetes és mesterséges fényből nyeri az energiát. Több gyártó is alkalmazza ezt a megoldást különböző elnevezésekkel, a Pulsar fényenergia működésű karórái a Solar órák.

 

 

 

A Pulsar Solar karórák alapja kvarc szerkezet, így ezek az órák a kvarcóra pontosságával működnek a megengedett napi +-20 másodperces eltéréssel. Mivel a karórába nem kell elemet tenni, így az elem helyén egy kondenzátor, azaz akkumulátor található. Az akkumulátor cserélhető, viszont hosszú ideig, akár 15 évig is működik. A szerkezet a fényből nyeri az energiát, amit a számlap alatti szolár-cella segítségével alakít át elektromos energiává. Ez az energia elraktározódik a kondenzátorban és működteti az órát akkor is, ha teljes sötétség van.

 

Miért jó a Solar szerkezet?

  • Idő, költség és energia spórolás
    A Solar karórák nem igényelnek elem cserét, ami kényelmessé és praktikussá teszi a viseletet.
  • Csak viselni kell
    Egyszerű a használata.
  • Akár 4 hónapig is jár a sötétben
    Teljes sötétségben akár 4 hónapig is képes az óra működni
  • Egyszerű feltöltés
    Ha lemerül az akkumulátor, az órát csak fény alá kell helyezni, hogy újra feltöltődjön. AZ óra akkor töltődik a leghatékonyabban, ha szerkezetet megállítjuk (analóg órák esetén a korona kihúzása mutatóigazítási állapotba).
  • Az akkumulátor merülését magától jelzi az óra
    Ha a másodpercmutató kettőt, vagy hármat ugrik egyszerre (másodperc mutatóval rendelkező óráknál), akkor az akkumulátor hamarosan lemerül.
  • Környezetbarát
    Mivel nem igényel elemet, így nem termel kétévente egy eldobandó használt elemet, veszélyes hulladékot.

További híreink