AZ ÓRÁK ÁPOLÁSA ÉS ÁLTALÁNOS KARBANTARTÁSA

Mint minden preciziós műszernek, a karórák ápolásáról is gondoskodni kell.
Tipustól függően két vagy három évente, illetve elemcsere alkalmával keresse fel PULSAR kereskedőjét vagy a hivatalos PULSAR márkaszervizt. A szervizben ellenőrzik az óra elhasználódott alkatrészeit, amelyek cseréje szükséges, gondoskodnak az szerkezet olajozásáról, kenéséről és vízállóságáról.

Magnetizáció

A mágneses tér alapvetően nem befolyásolja a digitális kvarc órák működését, viszont az analóg órákét -ahol a mutatók mozgatását elektromotor végzi- igen, ugyanis az erőteljes mágneses tér befolyásolhatja a motor teljesítményét.

Ne helyezze az óráját orvosi berendezések, fejhallgatók, hangszórók vagy hűtőmágnesek közelébe.
Az elektromos mixerek, turmixgépek és még számos elektromos berendezés erős mágneses tere befolyásolhatja az óra pontos működését.

Mechanikus behatások és vibráció

A normál sport aktivitások esetén való használat nem jelent veszélyt az órára, viszont óvja az olyan indokolatlan ütésektől, mint például a kemény felületre való leejtés.

Hőmérsékleti hatások

Az ön órája a folyamatosan pontos járás tartáshoz normál hőmérsékleti viszonyokra lett tervezve.
A szélsőséges hőmérséklet vagy hirtelen hőmérséklet változás pontatlanságot okozhat.

Allergia

Az gyártásnál felhasznált anyagok némelyike esetenként kiválthat allergiás reakciókat az arra érzékenyek számára. Annak ellenére, hogy a Pulsar órák gyártása során törekszik a gyártó a magas minőségi sztenderek alkalmazására, amennyiben még is allergiás reakció lépne fel, kérjük ne viselje tovább az óráját és konzultáljon mielőbb szakorvosával. Az allergiás reakciók kialakulásának az esélyét jelentősen csökkentheti az óratok és a szíj tisztításával, tisztántartásával, illetve lazábbra állított szíjpozíció használatával. A gyártó minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy ne alakulhassanak ki allergiás tünetek, ezért 2000. január 1-től minden EU-ban forgalmazott PULSAR termék esetében kizárólag nikkelmentes anyagokat használ az órák gyártásához.